8 ubojica vaše karijere

10/10/2012

Imate osjećaj da ste zapeli na poslu dok svi drugi grabe naprijed, dobivaju povišice, pohvale ili promaknuća i pitate se u čemu je problem? Odgovor se možda krije u sljedećih sedam stvari.

Ne promovirate se

Vaš rad je možda odličan, no što vam to znači, ako nitko ne zna za njega. Bez malo samopromocije ne možete očekivati povišicu ili mogućnosti napredovanja.

Defenzivno ponašanje

Ako postajete defenzivni svaki put kada dobijete ne baš sjajnu povratnu informaciju o vašem radu mogli bi ozbiljno naškoditi svojoj karijeri. Naime, mnogi ljudi jednostavno odustanu od smislene interakcije s defenzivnim ljudima, zbog čega bi vas suradnici mogli početi izbjegavati, a šef će vam prestati govoriti kako se poboljšati.

Prebrzo donosite odluke

U poslu nema prostora za impulzivno donošenje odluka jer sve što odlučite imat će dalekosežne posljedice na vaš novčanik, ugled, ali i svakodnevni život.

Niste asertivni

Vjerujte da ćete postići više ako ne „ljuljate brod“? Nažalost, nećete. Ako smatrate da je neki projekt ili odluka loše, recite jer dobri menadžeri žele znati takve stvari. Izražavanje vlastitog mišljenja na profesionalan način ključ je uspjeha u karijeri, piše Poslovni dnevnik.

Previše negativnosti

Ako se neprestano žalite na nešto, vjerojatno stvarate neugodnu okolinu ljudima oko vas, a kolege će vas uskoro početi izbjegavati zbog toga

Lažete

Ako vas uhvate u laži, pa čak i ako se radi o sitnoj laži, uništit ćete si kredibilitet i pamtit će vas po tome.

Neorganizirani ste

Šefovi i suradnici pridaju pažnju hoćete li napraviti nešto kada ste rekli, pa makar se radilo o nekoj sitnoj stvari. Ako napravite obećano kada se očekuje od vas ostavljate dojam osobe na koju se može računati.

Nove tehnologije su vam nepoznanica

Ako ne učite o novim tehnologijama počet ćete zaostajati za kolegama koji nisu tako skloni otporu na promjene. (jk)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox