Časopis VIDI osvojio Ameriku

07/09/2011

Na Apple Store tržište, koje ima više od 200 milijuna korisnika, iz Hrvatske se prvi otisnuo informatički časopis VIDI koji u tiskanom izdanju izlazi već 17 godina. VIDI je već priskrbio reputaciju časopisa koji izlazi u susret novim izazovima, a poznat je i po svojim godišnjim nagradama za inovativnost VIDI Awards.

 

Za iPad platformu redakcija sastavljena od hrvatskih autora pripremila je izdanje na engleskom jeziku pod imenom "VIDI Magazine". Ovo izdanje prilagođeno je globalnom tržištu i prevedeno na engleski jezik te sadržajno i tehnički usavršeno i dorađeno za iPad platformu naročito popularnu u SAD-u.

Top 50 news aplikacija

Ustvari, ako se od nekog očekivalo da globalno probije led na novoj elektronskoj platformi tada je VIDI bio prirodni pretendent za tu priliku.Ideja je pala na plodno tlo. Vidi Magazine se rangirao na čak 45 mjesto između 3.350 News publikacija na američkom iTunes Storeu i time se svrstao u TOP 50 news aplikacija u SAD-u.

  Što je gotovo nevjerojatan podvig pored već tamo uhodanih i jakih brendova. VIDI Magazine je preporučen je i u rubrici "New & Noteworthy" te "What's Hot" na američkom iTunes Storeu. No, Vidi Magazine jednako dobro kotira i na drugim velikim tržištima kao što su Velika Britanija i Njemačka u kojoj je preporučen u rubrici "Neu und Beachtenswert" na njemačkom iTunes Storeu.

O sadržaju časopisa za američko tržište, Tomislav Novak, glavni urednik časopisa VIDI rekao je: Istina je da je za ovu platformu potreban nešto zahtjevniji pristup obradi sadržaja pa je potreban i veći angažman, no mislim da se redakciji isplatilo podnijeti takav napor. Sadržaj našeg časopisa obogatili smo s mnogo multimedije i dodatnih mogućnosti, a vezan je uz najnovije uređaje i najviše dosege visoke tehnologije koju našim pristupom želimo približiti široj publici. (PS/JK)

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox