Facebook više nije dovoljan: Oglašivače privucite putem lokacijskog marketinga

04/11/2011

Foursquere je lokacijska igra namijenjena korisnicima takozvanih pametnih mobilnih telefona. Milijuni korisnika svakodnevno koriste foursquare mrežu kako bi istražili okolinu – dobili informacije o sadržajima u blizini lokacije na kojoj se nalaze, na primjer najbliži restoran, kafić, najbliža poslovnica banke ili ured osiguravajuće kuće.

Korisnici se dolazeći na lokacije i sadržaje koji koriste mrežu Foursquare prijavljuju, dobivaju zanimljive informacije o registriranim subjektima, osvajaju bodove ili dobivaju posebne pogodnosti, darove i slično. Bilo da provjeravaju novi restoran, traže trgovinu svoje omiljene modne marke ili posjećuju najbližu poslovnicu svog osiguravatelja, dijele svoje aktivnosti sa svojom mrežom kontakata, zarađujući usput tako zvane značke i bodove. 

Prednosti Foursquerea prepoznao je i GRAWE Hrvatska koji je svojim marketinškim aktivnostima dodao i lokacijski marketing.

Za sada korisnici mogu otključati takozvane specijale u velikim regionalnim uredima osiguravajuće kuće GRAWE Hrvatska d.d. u Zagrebu (na 3 lokacije), Osijeku, Puli i Splitu, a uskoro će biti moguće registrirati se u svih 54 ureda u Hrvatskoj. Nakon što se prvi put prijave u jednom od GRAWE ureda koji su uključeni u mrežu, dočekat će ih specijalna pogodnost ili promotivni dar. (PS/JK)

 

 

 

 Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox