Feravino odnijelo najviše zlatnih diploma za bijela vina i titulu šampiona za Syrah 2009.

02/03/2011

 Vina iz feričanačkih podruma u kratko vrijeme osvojila su brojna priznanja na međunarodnim sajmovima Prowein u Düsseldorfu i beogradskom Wine Fairu, a s najviše diploma trijumfirala su na splitskom Gastu

 

U oštroj konkurenciji najzvučnijih proizvođača vina iz regije, na stručnom ocjenjivanju kvalitete vina uoči 16. međunarodnog gastronomskog festivala Gast u Splitu, Feravino se s ukupno devet dobivenih diploma još jednom dokazalo kao jedna od najkvalitetnijih vinarija u regiji. U ocjenjivanju vina sudjelovali su najpoznatiji proizvođači vina iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, BiH i Crne Gore koji će i nastupiti na sajmu vina Dionizijana u sklopu sajma Gast koji se od 2. ožujka do 6. ožujka održava u Splitu.

Bijela vina iz feričanačkih podruma odnijela su čak tri zlatne diplome, u čemu ih nitko od konkurencije nije uspio nadmašiti, te još dvije brončane diplome. I dok su u konkurenciji bijelih vina brojem zlatnih diploma porazili mnoge zvučne proizvođače iz regije, Syrah iz berbe 2009. dobio je najvišu ocjenu struke (87,67) od svih crvenih mirnih vina u izboru te je jedini zaradio šampionsku titulu.

Zlatne diplome, s ocjenom uvjerljivo iznad 85,5, dobili su bijeli Pinot Dika, Graševina Miraz i Chardonnay iz berbe 2009., dok su broncu dobili nova Graševina Dika 2010. i rajnski Riesling Dika 2009.

Uz šampionski Syrah, u konkurenciji crvenih mirnih vina, Feravino je osvojilo i dva srebra, za Frankovku Miraz i Zweigelt Miraz, oba vina iz berbe 2008. Srebrnu diplomu dobila je i nova Rose Dika iz lanjske berbe.

Uspjeh u Beogradu

Svojevrstan uvod u odličan rezultat na Gastu za Feravino predstavljao je prošlotjedni, također jaki međunarodni, sajam vina Beo Wine Expo. Stručna ocjenjivačka komisija sastavljena od 7 vrhunskih svjetskih enologa i sommeliera u Beogradu je ocijenila sva četiri prijavljena vina Feravina sa zlatnim medaljama. Graševina Miraz 2009. i Frankovka Miraz 2008. dobile su prestižne velike zlatne medalje, a Zweigelt Miraz 2008. i Bijeli Pinot Dika 2009. zlatne medalje.

A na splitski Gast Feravino stiže ohrabreno i još jednim velikim međunarodnim priznanjem - Frankovka Miraz 2008. nedavno je na jednom od najuglednijih vinskih festivala, Proweinu u Düsseldorfu, osvojila respektabilne tri zvjezdice što ovu Frankovku svrstava uz bok najboljim svjetskim vinima. No, uz prestiž dobivanja visokog priznanja na Proweinu, za Feravino je mnogo važnije što ono služi kao ulaznica na veliko i zahtjevno njemačko tržište. (PS/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox