FEST.A CROPAK ove godine u zagrebačkom "Lisinskom"

11/04/2011

Pod medijskim pokroviteljstvom Poslovnog savjetnika, osmu godinu zaredom održava se Festival ambalaže FEST.A CROPAK, središnji stručni skup za ambalažnu industriju regije. Nakon Brijuna, Plitvica, Opatije i Rovinja ove se godine održava u Zagrebu, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, 5. i 6. svibnja.

 

FEST.A CROPAK 2011 čini niz događanja koja pokrivaju interese korisnika ambalaže, najzahtjevnijih stručnjaka s područja dizajna, proizvodnje, marketinga, tiska, označavanja te zbrinjavanja ambalaže na kraju njenog životnog ciklusa. Festival počinje međunarodnim stručnim skupom pod nazivom „Trendovi u ambalažnoj industriji“, na kojem su predavači eminentni domaći i inozemni stručnjaci.

Dodjelom nagrada najboljoj ambalaži na hrvatskom tržištu CROPAK i na tržištu regije, REGPAK, istaknut će se dosezi u promišljanju ambalaže s aspekta zdravstvene ispravnosti i zaštite proizvoda, tehničke izvedbe, dizajna, primjene suvremenih materijala, boja i tehnika tiska, zastupljenosti oznaka i deklaracija sukladno pozitivnim propisima svake zemlje sudionice te legislativi Europske unije. Dodjelom nagrada EKO CROPAK cjelovitom sustavu gospodarenja ambalažom i ambalažnim otpadom i sustavu edukacije u tom području, posebno se želi potaknuti daljnji razvoj svijesti o nužnosti zaštite okoliša, kao globalnom trendu u svakom području djelovanja.

U okviru Festivala organizirana je i Studentska kreativna radionica CROPAK 2011, u koju je ove godine uključeno 128 studenata s pet visokoškolskih institucija sa zagrebačkog, splitskog i riječkog sveučilišta. Studenti redizajniraju ambalažu linije kozmetičkih proizvoda s posebnom namjenom hrvatske tvrtke Suban d.o.o. iz Strmca, uz vodstvo svojih mentora i superviziju renomiranog profesionalnog dizajnera, kreativnog direktora Imago reklamne agencije iz Zagreba, Deana Vranića. Najbolje dizajnersko rješenje postat će podloga za izradu ambalaže te poznate robne marke.

Dodjela nagrada WorldStar održat će se 2012. godine u lipnju u Cavtatu uz svjetski kongres o ambalaži, čija je organizacija, u izravnoj konkurenciji s Chicagom, povjerena hrvatskom Institutu za ambalažu i tiskarstvo. (PS/MJ)

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox