Hotmail s 5 novih funkcija za borbu protiv ''spama''

07/10/2011

Microsoft je predstavio ažuriranja u posljednjoj verziji Hotmail servisa - pet novih funkcionalnosti za lakše pretraživanje, grupiranje i odabir e-pošte.

Istraživanja koja je proveo Microsoft pokazala su da čak polovicu e-pošte koju korisnik dnevno primi u svoj inbox čine newsletteri i ponude za kupnju. Sljedećih 17 posto otpada na obavijesti s društvenih mreža, devet posto na grupne i ostale obavijesti, šest posto čine kuponi s popustima, a dva posto spam te isto toliko preostale pošte. Tek 14 posto zaprimljene pošte čine osobni mailovi.

Uz posebno automatsko označavanje obavijesti s društvenih mreža, poruka koje sadrže privitke kao što su Office dokumenti, fotografije ili potvrde o primitku, Hotmail je uveo i „newsletter“ kategoriju, koja uz pomoć SmartScreen tehnologije analizira i prepoznaje newslettere s 95-postotnom preciznošću. Prepoznate mailove automatski sprema u zasebnu kategoriju te omogućava lakše pretraživanje. Također, jednim klikom na „odjavu“, Hotmail pamti i sam traži prestanak slanja obavijesti od pošiljatelja, te  nastavlja tu akciju dok god neželjeni newsletter ne prestane dolaziti, bez uznemiravanja korisnika. (PS/JH)

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox