Hrvatska dobila prvi doktorski studij komunikologije

12/11/2012
Foto: Ilustracija

Prvi hrvatski sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski doktorski studij iz polja komunikologije otvorio je svoja vrata i raspisao natječaj za upis 20 studenata. 

Pokretač studija je Doktorska škola Društveno-humanističkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, izvedba studija odvija se u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, dok će se nastava održavati na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu. Studij će  tako obrazovati doktore s područja društvenih znanosti i polja informacijskih i komunikacijskih znanosti iz znanstvenih grana komunikologija, odnosi s javnošću i masovni mediji. Polaznici prve generacije doktorskog studija komunikologije svoje prijave mogu poslati najkasnije do 31. prosinca 2012. godine. Studij će trajati tri godine, odnosno šest semestara.

Namijenjen je svima koji žele steći najviša teorijska i visokostručna znanja u području javnog komuniciranja, angažiranima u akademskim i javnim institucijama ili gospodarstvu, poglavito diplomantima društvenih ili humanističkih znanosti, ali i diplomantima drugih fakulteta uz polaganje razlikovnih ispita. Studijski program temelji se na 19 znanstvenih i razvojnih projekata na kojima sudjeluju eminentni profesori i predavači s više hrvatskih sveučilišta.

Interdisciplinarnost i inovativnost programa, te 33 visokokvalificirana  nastavnika i suradnika koji sudjeluju u izvođenju studija govore o kvaliteti programa doktorskog studija za kojim se već dugo iskazuje iznimna potreba, istaknuo je prof. dr. sc. Pero Maldini, voditelj prvog doktorskog studija komunikologije.

Poslijediplomski doktorski studij „Komunikologija“ najviši je stupanj znanstvenog usavršavanja u području informacijskih i komunikacijskih znanosti. Uz akademski stupanj doktora znanosti, student stječe kompetencije za samostalno znanstveno-istraživačko djelovanje u matičnom znanstvenom području, polju i grani. Sve dodatne informacije zainteresirani kandidati mogu saznati na internet stranci Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku http://www.unios.hr/doktorska-skola ili putem e-maila: jmagdika@unios.hr te na telefon: 031/224- 143. (PS/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox