Jesi li dovoljno muško? Izmišljen proizvod za više plakata!

02/02/2011

Zasigurno ste po gradu vidjeli plakate za izmišljeni proizvod - muške najlonke ili majlonke. Mnogi su se okrenuli vidjevši pitanje ''Jesi li dovoljno muško?'', no teaser kampanjom je agencija Outdoor akzent samo željela skrenuti pažnju na vanjske panoe koji zbog krize zjape prazni, navodi Poslovni dnevnik. Očito je kako su u svom naumu uspjeli.

 

Kako tvrdi direktorica tvrtke Outdoor akzent, Gabriela Klarić, cilj je ove kampanje bio ukazati kako su iste na vanjskim panoima, posebice ovim dvostrukim, zapravo vrlo uočljive. Iskoristili su ovo razdoblje kada je potražnja za ovom vrstom oglašavanja najmanja, odnosno kada je klijenata najmanje, pa su ti vanjski plakati slobodni. Cilj je bio pobuditi interes za njima. Pokazali smo ima kako je kampanja na prostorima dimenzija deset puta dva i pol metra itekako smislena - dodala je Klarić.

U prvom dijelu ove teaser kampanje vidio se samo muškarac gol do pasa, a u drugom mu je dijelu dodan ostatak gdje se vidi da nosi najlonke - muške najlonke. Ovaj su izmišljeni proizvod u samo tjedan dana osmislili kreativci agencije Imago, piše Poslovni dnevnik.

Unatoč činjenici da je kampanja bila izrazito zamijećena, narudžbi još nema, što samo pokazuje kako je ovaj segment marketinga u velikoj krizi. Prije nekoliko godina udio oglašavanja na vanjskim plakatima iznosio je oko deset posto, kriza je taj udio srezala na pet posto, a neki podaci a kraja 2010. godine pokazuju kako je on iznosio tri posto. (SJ)

 

 

Izvor: Poslovni dnevnik, izdanje 2.2.2011.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox