Kada se o sporu promišlja s pozicije interesa rješenje se bolje vidi

24/04/2019

Ustrajnost na pravu i dokazivanje drugoj strani da ste u pravu uglavnom je skupi i dugotrajan postupak te zahtjeva angažman treće strane, u vašem slučaju i još nekoliko njih. Ostanete li pri odluci da svoju poziciju opravdate u sudskom postupku zasigurno će se uz suca tražiti angažman, ovlaštenog sudskog vještaka ili više njih. Isti postupak čeka i drugu stranu izvođača radova koji ustraje na poziciji kako je ispunio obvezu i očekuje isplatu.


Za to vrijeme dokazivanja tko je u pravu, a tko u krivu i vi i druga strana imate „grč u želudcu“, zbog neizvjesnosti iščekivanja sudske odluke. Troškovi se gomilaju, dobit se gubi, a ugled investitora i ugled izvođača radova kod trećih se propitkuje.

Kada bi jedna i druga strana rješavanje spora razmatrale s pozicije interesa , a ne s pozicije tko je u pravu tada bi mogli zajedno doći prihvatljivog rješenja ove neugodne situacije za obje strane. U tome bi vam mogao pomoći umjesto nekoga tko će odlučivati tko je u pravu, osoba uz koju ćete moći pronaći zajednički interes ili više njih zbog čega ćete početi na ovaj spor gledati drugačije.

Autor teksta: Stipe Šola

Izvor: Poslovni savjetnik br. 121_122

Ostatak teksta možete vidjeli klikom na PDF ikonu

Privitak: 
PrilogVeličina
PDF icon ps_121_final_low_39.pdf334.69 KB
Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox