Kako nastaje savršeno ime tvrtke

09/03/2012

Pametno i prikladno ime može biti spas za vaš posao. Profitiraj.hr donosi pet savjeta za odabir upravo takvog naziva za kompaniju.

Ime treba pričati priču

Uvijek zapisujte svoje inspirativne ideje jer bi vam jednog dana itekako mogle biti korisne. Primjerice, na Dan zahvalnosti 1904. godine Holt Tractor Co fotografirao je svoju zadnji model traktora. Fotograf je primjetio da traktor ''puže kao gusjenica'' (eng. Caterpillar).

Ime mora biti pamtljivo

Imena velikih kompanija su vrlo pamtljiva, a to se postiže na sljedeći način. Za brainstorming odvojite puno vremena, barem jedan tjedan i izdvojite nekoliko opcija. Čak i ako pronađete pravo ime potrebno je i dalje nastaviti s brainstormingom. Najbolja imena su ona koja ćete sami najlakše zapamtiti.

Osmislite novi jezik!

Izmislite potpuno novu riječ! Osnivači Googlea and Gizmodoa nisu pronašli imena kompanija u knjigama, niti igdje drugdje. Jednostavno, ta imena nisu postojala. Kombinirajte dvije riječi ili koncepte. Klijenti cijene neovisnost, brand koji preuzima rizik i pokušava udaljiti sebe od onih koji igraju na sigurno.

Kratko je slatko!

Što Nike, Apple, Facebook, Twitter, Dreamworks, Pixar, i eBay imaju zajedničko? Da, stvarno su uspješne kompanije, ali imaju i samo dva sloga u nazivu tvrtke. Studije pokazuju da kratkoća olakšava pamtljivost imena. (jh)

 

 

Izvor: www.profitiraj.hr

 


 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox