Kreativnost povezuje JI Europu – započela suradnja Weekend Media Festivala i Miksera

31/05/2011
Predstavljanjem Weekend Media Festivala na ovogodišnjem beogradskom Mikseru obilježen je početak suradnje dvaju najvećih regionalnih festivala komunikacijske industrije i inovativnosti.
Istarske kućice s hrvatskim rakijama i vinima donijele su dašak Rovinja u beogradske hale i najavile partnerski odnos Weekenda i Miksera u pomicanju granica kreativnosti i postavljanja trendova u području komunikacija.

Mikser Festival, čiji je cilj u njegovim začecima 2007. godine bio afirmirati dotad nevidljivu scenu dizajna u Srbiji i učiniti je dostupnom i primjenjivom, kako medijima, tako i industriji, kroz godine je prerastao u veliku regionalnu manifestaciju koja privlači više od 40 tisuća posjetitelja i 400 novinara, dok u samom programu sudjeluje preko 1 000 sudionika. Osim što tradicionalno pruža „mikser“ sadržaja i omogućuje razmjenu ideja i znanja među mnogim kreativnim disciplinama, ovogodišnji Mikser naglasak je stavio na radionice, nove tehnologije i eksperimente, s težnjom da Beograd i Balkan postanu epicentar europskog stvaralaštva.

Rovinjski Weekend Media Festival svoje prvo izdanje doživio je 2008. godine nakon što je njegov direktor Tomo Ricov gostujući na mnogim svjetskim festivalima, zaključio da Hrvatskoj i regiji nedostaje mjesto okupljanja na kojem bi komunikacijski stručnjaci upoznali aktualne medijske svjetske trendove, razmjenjivali informacije, sklapali poslove te izgradili kvalitetan networking.

WMF je postao centralno mjesto susreta komunikacijske industrije regije koje godišnje okuplja više od 3.000 sudionika iz medija, marketinga, PR-a i mnogobrojnih kompanija. Festival je kroz godine ugostio mnogobrojne svjetske poznate govornike koje ovdašnja publika dosad nije imala prilike slušati, poput Peta Radovicha, kreativnog direktora sportskog programa CBS-a i dobitnika 18 Emmyja, Blakea Chandleeja, prvog čovjeka Facebooka u Europi, Roberta Leeja, tvorca najvećih američkih reality TV hitova i bivšeg menadžera Britney Spears i Justina Timberlakea, Chrisa Matyszczyka, marketinškog stručnjaka i blogera koji privlači milijun čitatelja mjesečno, Pierluigija Colline, najpoznatijeg svjetskog nogometnog suca te mnoge druge.

Četvrti Weekend Media Festival i ove će se godine održati u starim tvorničkim pogonima TDR-a u Rovinju od 22. do 25. rujna 2011., a iako se program još slaže, organizatori, u skladu sa svojim motom „Biti bolji, veći, zanimljiviji, zabavniji“, obećavaju kvalitetu koju niti jedan regionalni komunikacijski i medijski profesionalac ne smije propustiti. (PS/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox