Loyalty program u hrvatskoj maloprodaji

01/06/2018

Svjesni smo da u hrvatskoj maloprodaji vlada velika konkurencija i da je za očekivati kako će u budućnosti doći do sve većeg zaoštravanja konkurencije. Osim potrebe za udruživanjem i okrupnjavanjem trgovci su suočeni sa smanjivanjem marži, fluktuacijom kupaca prema onom trgovcu koji u danom trenutku nudi najpovoljniju robu.


Cjenovna motiviranost u krizi je bez premca, pa stoga trgovcima postaje sve teže ostvariti prodajne ciljeve, doseći planirani prihod i povećati tržišni udjel.

U posljednjih nekoliko godina pojavio se vrlo mali broj novih maloprodajnih lana­ca u RH , za razliku od dinamike u razdoblju prije nastupanja ekonomsko-gospodarske kri­ze. No, to ujedno i ne znači da konkurencija među trgovcima nije sve jača.

Sve prodorni­je oglašavanje i promotivne aktivnosti na ja­čanju maloprodajnih brandova i robnih mar­ki (jačanje marketinga trgovine) pokazuje da je njihova moć u odnosu na proizvođače na­cionalnih marki neprestano raste (marketing u trgovini ). Pored toga, u uvjetima slabe ku­povne moći, snažan cjenovni pritisak značajno doprinosi jačanju konkurencije unutar i među maloprodajnim formatima.

Ostatak teksta pročitajte klikom na pdf ikonu.

Autor: Branko Pavlović
Izvor: Poslovni savjetnik

Privitak: 
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox