Loyalty program u hrvatskoj maloprodaji

29/04/2019

Svjesni smo da u hrvatskoj maloprodaji vlada velika konkurencija i da je za očekivati kako će u budućnosti doći do sve većeg zaoštravanja konkurencije. Osim potrebe za udruživanjem i okrupnjavanjem trgovci su suočeni sa smanjivanjem marži, fluktuacijom kupaca prema onom trgovcu koji u datom trenutku nudi najpovoljniju robu.Cjenovna motiviranost  u krizi je bez premca, pa stoga trgovcima postaje sve teže ostvariti prodajne ciljeve, doseći planirani prihod i povećati tržišni udjel.


U posljednjih nekoliko godina pojavio se vrlo mali broj novih maloprodajnih lanaca u RH , za razliku od dinamike u razdoblju prije nastupanja ekonomsko-gospdarske krize. No, to ujedno i ne znači da konkurencija među trgovcima nije sve jača. Sve prodornije oglašavanje i promotivne aktivnosti na jačanju maloprodajnih brandova i robnih marki (jačanje marketinga trgovine) pokazuje da je njihova moć u odnosu na proizvođače nacionalnih marki neprestano raste (marketing u trgovini ).

Pored toga, u uvjetima slabe kupovne moći, snažan cjenovni pritisak značajno doprinosi jačanju konkurencije unutar i među maloprodajnim formatima. Brend maloprodavača (retailer’s brand; sales brand ) u takovom kontekstu predstavljaju jedan od najvrijednijih oblika neopipljive imovine.

Autor teksta: Branko Pavlović

Izvor: Poslovni savjetnik br. 121_122

Ostatak teksta možete vidjeli klikom na PDF ikone

  

Privitak: 
Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox