Nagrade za Volvo Car korporaciju na Michelin Challenge Bibendum

25/05/2011

Sva tri Volvo automobila, koja su nastupila na jedanaestom Michelin Challenge Bibendum natjecanju u održivosti u Berlinu, postigla su vrhunske rezultate.

 

Iznimno smo zadovoljni postignutim rezultatima. Oni oslikavaju beskompromisni stav prema zelenoj vožnji Volvo Car korporacije. Odlični rezultati u relijima učinkovitosti, kao i na testovima ubrzanja i vozne dinamike, dokazuju da mi imamo sposobnost iskombinirati ekološki usmjerenu tehnologiju s punim užitkom vožnje - ponosno ističe Peter Martens, Stariji dopredsjednik odjela za istraživanje i razvoj.

Volvo V60 Plug-in Hybrid - tri automobila u jednom

Volvo V60 Plug-in Hybrid, koji je na Michelin Bibendum Challenge imao službeni debi, integrira u jednom atraktivnom sportskom karavanu sve one najbolje osobine od tri različite vrste automobila. Vozač sam odabire željeni modalitet vožnje uz pomoć tri gumba na komandnoj ploči: Pure, Hybrid ili Power.

Prednje kotače Volva V60 Plug-in Hybrid pokreće petcilindarski 2.4 litarski D5 turbodizelaš, koji razvija 215 KS i maksimalni okretni moment od 440 Nm. Na stražnjoj osovini nalazi se električni motor sa 70 KS, koji se snagom snabdijeva iz 12 kWh litij-ionske baterije.

Volvo C30 Electric - 150 km s gotovo nultom emisijom

Volvo C30 Electric je sjajno opremljen model, udoban je, dinamičan i siguran kao i standardni Volvo automobili te nudi autonomiju kretanja s jednim punjenjem do 150 km uz gotovo nultu emisiju štetnog ugljičnog dioksida. Za pogon je zadužen električni motor sa 111 KS i 220 Nm okretnog momenta.

Volvo V50 DRIVe – 99 g/100 km

Volvo V50 DRIVe pogoni 1.6 litarski common rail turbodizelaš sa 115 KS i 270 Nm, koji u kombinaciji sa šeststupanjskim ručnim mjenjačem i start & stop funkcijom emitira 99 g/km ugljičnog dioksida, što odgovara prosječnoj potrošnji goriva od 3,8 litara na 100 prijeđenih kilometara. (PS/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox