Napokon dočekali: IKEA prvu trgovinu u Hrvatskoj otvara 2013.?

13/01/2012

Nakon višegodišnjih pregovora na relaciji HAC, Vlada i Ikea zemljištem u Rugvici napokon su zavladali bageri i započeli su pripremni radovi za otvaranje ovog trgovačkog lanca, koje bi trebalo biti gotovo krajem 2013. godine, piše Jutarnji list.

Istovremeno s početkom pripremnih radova, HAC je u fazi izbora izvođača radova za izmještanje naplatnih kućica s naplatne postaje Ivanja Reka te je zatražena građevinska dozvola za rekonstrukciju i nadogradnju čvora Ivanja Reka.

Glasnogovornik tvrtke Ikea Hrvatska Igor Štefanac rekao je kako ne može točno znati kada će centar biti otvoren.

U ovom trenutku jako je nezahvalno davati te prognoze. Ali, možemo obećati da ćemo od trenutka ishođenja građevinske dozvole u roku od otprilike 12 mjeseci otvoriti prvu Ikea robnu kuću, a 6 mjeseci nakon robne kuće i trgovački centar, kaže Štefanac.

U HAC-u tvrde da će projekt izmještanja naplatnih kućica i rekonstrukcije čvora, s kojeg će putnici dolaziti prema Ikei biti završen u drugoj polovici 2013. Stoga je moguće očekivati da će Ikea svoja vrata kupcima otvoriti krajem te godine. No, štefanac naglašava kako rok otvaranja ovisi o tome kada će dobiti građevinsku dozvolu za izgradnju centra, a ne o izgradnji novog čvora.

Najiščekivaniji brand

Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na 125 milijuna kuna, od čega švrdska kompanija sudjeluje sa 100 milijuna kuna, a 25 milijuna kuna sufinancirat će HAC. U cjelokupni projekt izgradnje trgovačkog centra Šveđani namjeravau uložiti čak 250 milijuna eura, a ulaganje će im se vrlo brzo vjerojatno i isplatiti jer je Ikea jedan od najiščekivanijih brandova u Hrvatskoj. Osim toga, najavljuje se kako će cijene u Rugvici biti čak i manje od popularnih shopping destinacija za Hrvate – onih austrijskih.  (jh)

 

 

Izvor: Jutarnji list, 13. siječnja 2012.

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox