Nezainteresirani prodavači

27/03/2018

Dugogodišnji zaposlenici mogu se vrlo lako opustiti i dinamičan posao uvijek uzbudljive prodaje zamijeniti rutinskim obavljanjem posla koji češće donosi osrednje ili nikakve rezultate.


Ono što se javlja kao kon­traefekt jest jedna vrsta monotoni­je u takvom radu, odnosno kao da su prihvatili tu sigurnost zdravo za gotovo i nji­hov angažman kao i njihova motivira­nost, daleko od onog kako je to bilo ranije.
Razlozi ne-motiviranosti su brojni i sukladno tome broj re­klamacija raste proporcionalno njihovoj neza­interesiranosti.

Kako motivirati tim, a da to nije metoda kažnjavanja ili bilo koja vrste sankcija?

Često se dogo­di da tvrtke, u kojima duže vrije­me radi većina zaposlenika, više ne ulažu u njihov razvoj i eduka­ciju jer se podrazumijeva da oni „sve znaju“ jer su dovoljno dugo tu. Ono što jest istina u tom mi­šljenju, jest da oni znaju sve ono što je stručan dio njihovog po­sla.

No ovdje, najčešće zbog mo­notonije posla, budu zapostav­ljanje tzv. „meke vještine“. Drugim riječima, djelat­nici se konstantnim ponavljanjem istih i sličnih prodajnih situacija „uljuljkaju“ i počnu posao obavljati rutinski, ponavljajući neke prodajne fraze i opise onog što prodaju potpuno monotono i bez dodatnog aktiv­nog motiva za prodaju.

Ostatak teksta pročitajte klikom na pdf ikonu.

Autor: Sanja Gomuzak
Izvor: Poslovni savjetnik

Privitak: 
PrilogVeličina
PDF icon ps_118_42.pdf152.64 KB
Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox