No business like show business: "Avatara" s trona svrgnuo kineski "soft porn"

21/04/2011

Prvi erotski 3D film koji je premijerno prikazan sredinom travnja bolje je prošao u hongkonškim kino-blagajnama od "Avatara" koji je donedavno držao rekord. Meki pornić "Seks i Zen: ekstremna ekstaza", koji je stajao 30 milijuna hongkonških dolara (3,85 milijuna američkih), zaradio je 2,8 milijuna hongkonških dolara prvog dana prikazivanja i potisnuo Avartara s prvog mjesta.

 

Od početka prikazivanja zarada filma u Hong Kongu je prešla 15 milijuna hongkonških dolara, precizira produkcija filma. Sljedećih tjedana stiže i 15 minuta dulja verzija filma, najavio je producent Stephen Shiu.

Film, remake filma "Seks i Zen" iz 1991., temelji se na kineskom erotskom literarnom djelu iz 17. stoljeća "Put kao molitveni tepih", a u njemu glume japanske i tajvanske glumice. Zanimanje za film je potaknulo putničke agencije da organiziraju putovanja iz Kine, gdje stroga cenzura sprečava prikazivanja, u Hong Kong i Tajvan.

Uskoro počinju snimanja drugih 3D erotskih filmova, a među prvima je talijanski redatelj Tinto Brass najavio remake "Caligule", svog uspješnog filma iz 1979. Američki Hustler najavljuje snimanje 3D porno parodije znanstveno-fantastičnog filma "Avatar". (Hina/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox