Novi poslovni poduhvat: Bruketa&Žinić predstavili "eko" donje rublje i odjeću

18/09/2012

Bruketa&Žinić su danas na jednom od štandova zagrebačke tržnice Dolac predstavili novi vlastiti brend odjeće Brokula&Ž. Riječ je o ekološkom proizvodu napravljenom od prirodno uzgojenih i organskih sirovina koje čuvaju okoliš, organskog pamuka i celuloze, a predstavljenu kolekciju čine majice i donje rublje za muškarce i žene.

Brokula&Ž odjeća izrađena je u suradnji s tvrtkom Lacuna koja ima višegodišnje iskustvo s organski uzgojenim vlaknima koje je do sada ugrađivala u svoje proizvode s UV zaštitnim faktorom.

Odlučili smo napraviti proizvode kakve i sami volimo nositi. Htjeli smo napraviti nešto lijepo, ekološko, udobno i trajno, a po prihvatljivoj cijeni, izjavio je Nikola Žinić, a Davor Bruketa dodao: Cijeli život pakiramo i reklamiramo proizvode. Napraviti vlastiti proizvod bio je za nas novi izazov u kojem smo se prvenstvno posvetili kvaliteti materijala i izrade. Kod Brokule&Ž sve bitno dolazi iznutra!

Bruketa&Žinić su prije dvije godine pronašli stručnjake za tekstil u tvrtki Lacuna s kojima su odlučili proizvesti proizvode u skladu s vlastitim životnim nazorima: S Bruketom i Žinićem imali smo priliku naše višegodišnje iskustvo s materijalima iz organskog uzgoja pretvoriti u kvalitetne, lijepe i zabavne odjevene predmete, izjavio je Zoran Šainović, direktor Lacune.

Daljnji razvoj brenda

Brokula&Ž kolekcija napravljena je od dvije vrste tkanina – jedna se sastoji od 48% organskog pamuka, 48% ProModala i 4% elastina, a druga od 96% organskog pamuka i 4% elastina. 

Brokula&Ž su u vizualnom identitetu brokula i ptičica, a brend je kreiran s geslom „Bitno uvijek dolazi iznutra“ pa su još jedna zanimljivost poruke Brokule i Ž-a, otisnute s unutarnje strane tkanine. „Te poruke vidiš samo ti i onaj tko te skine, naravno“, izjavio je Bruketa. Uskoro kreće i web shop na kojem će kupci moći sami kreirati svoje inspirativne poruke.

Iako kolekciju za sada čini donje rublje i majice, najavljen je daljnji razvoj brenda od iste sirovine i to u segmentu ručnika, posteljine, čarapa i dječje odjeće. (ps/jk)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox