Odabrani najbolji od najboljih na webu i u inovacijama

16/12/2011

Dobitnicima ovogodišnjeg nacionalnog natječaja VIDI Awards dodijeljene su nagrade VIDI Web Top 100 za najbolje hrvatske web stranice te VIDI e-novation za najbolje hrvatske inovacije u području visoke tehnologije. 

Najbolji od najboljih po kategorijama:

Korporativne stranice - www.rimac-automobili.com

Znanost, obrazovanje, kultura - www.cmj.hr

Zabava, moda, glazba - www.overflow-tv.com

Vladine organizacije, državne institucije i javni servisi - www.lzmk.hr

Mediji, novosti, oglasnici - www.dnevnik.hr

Mobilni web - SmartWay

Blogovi - damijenestoslatko.com

Turizam i putovanja - www.pakostane.hr

Sport, zdravlje, prehrana - www.volim-jabuke.com

ExU - jazkuham.si

WEB promocija - www.pjevac.hr

 

Na najveći nacionalni natječaj za najbolje Webove u Hrvatskoj i regiji, pod nazivom VIDI WEB TOP 100, ove godine prijavilo se oko 2.700 webova, no filtar Stručnog vijeća sastavljenog od profesionalaca iz web industrije prošlo je njih samo 1.739, koji su i ušli u krug nominiranih.

Najbolje tehnološke inovacije u 2011. godini

Nakon višemjesečne analize Stručni žiri Vidi e-novationa sastavljen od stručnjaka iz vodećih hrvatskih kompanija, organizacija, instituta, visokih učilišta i redakcija, odabrao je dobitnike prestižne nagrade Teslino jaje. Nagrade Vidi e-novation pokrenuo je časopis Vidi u suradnji s Institutom Ruđer Bošković prije šest godina, a dodjeljuju se najuspješnijim i najinovativnijim hrvatskim tehnološkim proizvodima. 

U kategoriji inovacija fizičkih osoba Stručni žiri je nagradu Zlatno Teslino jaje dodijelio projektu Trambus, Svena Kapuđije. Srebrno Teslino jaje dodijeljeno je projektu Zagrebačko parkiralište, Leona Trivića i Gorana Tanodija. Brončano Teslino jaje dodijeljeno je projektu 3x1000, Saše Kapetanovića.

U kategoriji tvrtki Zlatno Teslino jaje dodijeljeno je projektu iPROSU, Inteligentnom projekcijskom sučelju, zajedničkom poduhvatu tvrtki Videa d.o.o. i Hand Studio d.o.o. Srebrno Teslino jaje dodijeljeno je Naprednom upravljačkom sustavu za automatizaciju robota, tvrtke Inteco d.o.o., dok je Brončano Teslino jaje dodijeljeno tvrtki Računala Tina d.o.o. za projekt TimeReader. Žiri je dodijelio i Posebno priznanje za projekt Racetel, osmišljen od strane Siniše Kezića. (Hina/jk)

 

 

Foto: Vidi e-inovation Mate Rimac

 

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox