Odustajem od odustajanja!

14/03/2013

Većina nas je barem jednom u životu odlučila napraviti neke pozitivne pomake na osobnom ili poslovnom planu. Većina nas je i krenula u promjenu. Malo nas je promjenu uistinu i provelo do kraja. Negdje „na pola puta“ smo stali i odustali. Ovaj je tekst posvećen jednom od mogućih odgovora kako da ostvarimo željeno. Kako da odustanemo od odustajanja?


Da li vam je lijepo sjediti pred TV-om, u udobnom kauču, i ništa ne raditi? Vjerojatno osjećate da ste na sigurnom, možete regulirati toplinu prostorije, pri ruci je sve što vam treba frižider pun hrane, voda, sokovi, pića. To zvuči kao pravi odmor! Sada zamislite da ste otišli liječniku i napravili godišnje pretrage. Kaže, sve je u granicama normale za vaše godine, ali trebali bi se više kretati. Uredski posao loše utječe na vas. Trebali biste početi trčati. Šest dana u tjednu, nedjeljom možete odmarati. To će vam sigurno pomoći, jer osim što će očuvati vaše zdravlje, steći ćete novu psiho-fizičku kondiciju da bolje obavljate svoje dnevne poslove. Izvrsno sve zvuči, ali šest dana u tjednu trčati? To je potrebno, nastavlja doktor, jer morate od potpune neaktivnosti doći do solidnih četiri kilometara trčanja u komadu.

Niste baš zadovoljni novonastalom situacijom, ali stalo vam je do boljih poslovnih rezultata, i boljeg zdravlja, pa odlučujete probati. Krećete s promjenom. Da biste stigli obaviti novu jutarnju aktivnost, morate se dizati ranije nego obično. Nakon dizanja, morate izaći iz svog prostora van na ulicu. Vani je hladno, ili maglovito, ili kišovito, ili nešto drugo na što nemate apsolutno nikakav utjecaj. To sve stvara otpor. Ako ste se u kauču ispred TV-a osjećali lijepo, udobno, sigurno, s punom kontrolom, onda ovdje u opisanim okolnostima definitivno osjećate neugodu, nesigurnost, manjak kontrole.


 

Naslov članka: Odustajem od odustajanja
Autor: dipl.oecc Martin Piškorić

Izvor: Poslovni savjetnik br. 54, str. 16-17.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox