Ovo je pet pitanja koje MORATE postaviti budućem šefu

16/03/2012

Sve koji su u potrazi za poslom čeka nemilosrdna bitka za radno mjesto, osim „ispeglanog životopisa“ i odgovora na sva moguća i nemoguća pitanja, treba se pripremiti i na ono neizbježno: Imate li vi pitanja za nas? piše Lider.

Ovo pitanje je prilika da saznate sve o svojim obvezama i pravima, ali i kakav je vaš budući poslodavac.

Na kojeg zaposlenika ste najviše ponosni i zašto?
Ovo pitanje otkrit će vam kakve se osobine i vrijednosti cijene u kompaniji te možete li napredovati i razvijati se na poslu. Ako vaš budući šef ne može nabrojati zaposlenike koji su napredovali vjerojatno se boji konkurencije, a u tvrtki je gotovo moguće napredovati.

Navedite primjer neslaganja na nekom projektu i kako ste ga riješili?
Odgovor na ovo pitanje pokazat će vam postoji li zdrava radna atmosfera, uvažavanje tuđeg mišljenja ivlada li na poslu timski duh ili se točno zna tko izdaje naredbe, a tko ih izvršava.

Postoji li mogućnost mentorstva?
Ako postoji mogućnost dodjeljivanja mentorstva, vjerojatno se radi o tvrtki gdje su velike mogućnosti za napredovanjem jer ćete imati nekoga tko će vam pomoći u poslovnom razvoju.

Tko je prije radio na ovom radnom mjestu i gdje se ta osoba nalazi sada?
Ako je bivši zaposlenik otišao zbog problema, moguće je da oko vašeg budućeg radnog mjesta i dalje vlada negativna atmosfera. No, ako dobijete odgovor kako je premješten na bolje radno mjesto unutar kompanije to znači da i vi možete napredovati.  Ako vam budući poslodavac kaže da ne zna što je s tom osobom, vjerojatno nešto skriva pa bi bilo dobro dodano provjeriti. Ovim pitanjem također možete saznati što je vaš prethodnik radio dobro, a gdje su moguća poboljšanja.

Koliko su se promijenila očekivanja od kako ste otvorili ovo radno mjesto?
Ako se godinama ništa nije promijenilo, vjerojatno se radi o stabilnoj, ali krutoj organizaciji, a na vama ostaje da procijenite je li to za vas pozitivno ili negativno. (jk)

 

Izvor: www.liderpress.hr

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox