Ovo je sto najvrjednijih brendova na svijetu

03/10/2012

Na popisu sto najvrjednijih brendova na svijetu među prvih deset nema niti jednog iz Europe, a na tronu je još od 2000. godine Coca Cola.

Iako drži čelnu poziciju već više od desetljeća Coca Coli se ove godine velikim skokom približila američka kompanija Apple koja je lani bila na osmom mjestu. Treće mjesto zauzeo je IBM, slijedi Google, pa Microsoft na petom mjestu. Od šestog do desetog mjesta slijede General Electric, McDonald's, Intel, Samsung te Toyota, prenosi net.hr

Vrijednost Coca Cole se procijenjuje na 77,839 milijardi dolara dok je vrijednost Applea u posljednjih godinu dana povećana 129 posto i iznosi 76,568 milijardi dolara, što je ujedno i najveći rast među svim brendovima. Kada je riječ o europskim brendovima na najvišem mjestu nalazi se Mercedes Benz koji je zauzeo 11. poziciju, a slijedi ga BMW na 12, te švedski H&M na 23. i Ikea na 28. mjestu.

Prvi put je na listu ušao i Facebook, koji drži 69. mjesto. Više od polovice brendova dolazi iz SAD-a, njih 56, dok je iz Europe 34. (HT)

Cijelu listu pogledajte OVDJE

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox