Plan edukacije za prodavače

03/12/2018

Planiramo sastaviti godišnji plan edukacije za naše prodavače, no kao i većini, budžet nam je ograničen. Vjerujemo da su nam edukacije nužne kako bismo podigli razinu kvalitete usluge koja nam je u fokusu ove godine. Kako bismo ostali u financijskim okvirima koje možemo osigurati za edukaciju, morali bismo odabrati koje edukacije želimo ove godine, a koje ćemo za sada prolongirati. Kako znati koje su nam najnužnije?


Svaka je tvrtka priča za sebe, kao i djelatnici u njoj. Kako ne biste jednokratno „bacili“ novac na edukacije koje vam možda uopće neće dati rezultate, morate dobro preispitati kako vaša tvrtka „diše“. Ključno saznanje jest treba li vašim ljudima edukacija iz stručnog dijela njihovog posla ili se radi o nedostatku određenih vještina. Često će se dogoditi i kombinacija tog dvoje. To vrlo lako i egzaktno možete izmjeriti kroz metodu mjerenja kvalitete usluge koja će vam pokazati u kojem dijelu vaši djelatnici pokazuju najmanje znanja, a u kojem najviše.

Konkretno, ako vaši djelatnici odlično prezentiraju proizvode ili usluge koje prodaju, znanju sve karakteristike, rokove isporuke, servisne informacije, onda im stručnog znanja ne nedostaje. No ako sve to ne znaju „prodati“, ne znaju zainteresirati kupca, ne znaju argumentirati cijenu, ne znaju biti proaktivni, onda im nedostaje raznih vještina poput komunikacijski, prodajnih, pregovaračkih,… Kada definirate u kojem smjeru ćete ići, ne zaboravite da je edukacija proces koji se ne može odraditi jednokratno.

 

Autor teksta: Sanja Gomuzak

Izvor: Poslovni savjetnik br. 117

Ostatak teksta možete vidjeli klikom na PDF ikonu

Privitak: 
PrilogVeličina
PDF icon ps_117_low_31.pdf624.49 KB
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox