Posao od kuće - dvosjekli mač

02/02/2012

Tehnologija je omogućila da mnoge poslove možemo obavljati od kuće, no uz brojne prednost, rad od kuće ima i određene nedostatke, piše profitiraj.hr.

Plus: Prometne gužve postaju prošlost

Ako automobilom idu na posao, ljudi prosječno na taj način „izgube“ sat vremena.  Odnosno dnevna zarada im je manja za jednu satnicu, da ne govorimo o gubitku živaca u prometu.

Plus: Dress Code je prošlost

Svakodnevno nošenje odijela može biti opterećenje tako da je neformalno odijevanja za posao od kuće odlična stvar. Osim što ćete svaki dan moći nositi što želite i osjećati se ugodnije, vjerojatno ćete uštedjeti na kemijskom čišćenju.

Plus: Radno vrijeme

Kad obavite posao, vaše radno je vrijeme završilo, neovisno o tome je li vam bilo potrebno 10 sati ili dva sata. Prazan hod možete iskoristiti  za obavljanje sitnih kućanskih poslova, druženje s poslovnim partnerima i drugo.

Minus: Nedostatak discipline

Posao od kuće zahtijeva veliku samodisciplinu jer ako vam se ne da raditi ne postoji nitko tko će vas natjerati da prionete na posao, osim vas samih. Kad naiđu problemi, opet ste prepušteni sami sebi.

Minus: Uvijek ste u uredu

Kad radite od kuće nema više ureda u klasičnom smislu, što znači da će posao uvijek biti negdje oko vas, zbog čega ćete vjerojatno imati osjećaj da neprestano morate raditi.

Minus: Nedostajat će vam pravi ured

U pravom uredu pred kraj radnog vremena potrudit ćete se što prije obaviti posao, no kad počnete raditi od kuće vjerojatno ćete brzo početi odgađati posao za sutra.

Minus: Povišica

Teško ćete zadiviti šefa radom od kuće, teže ćete doći do povišice ili unapređenja ili drugih priznanja. Zato ponekad ne bi bilo loše doći u ured i tamo odraditi posao. (jk)

 

Izvor: www.profitiraj.hr

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox