Prezentacije-moćni poslovni alat

09/04/2013

 

U današnjem poslovnom svijetu brzih odluka i reakcija, brojnih informacija i nužnosti točnih i sažetih podataka, prezentacije dobivaju na važnosti više nego ikad prije.

Ako se uz ovakav sažet način predstavljanja sadržaja uzme u obzir brojnost i bogatstvo opcija na koji se isti može prezentirati, može se reći da prezentacije predstavljaju moćan poslovni alat.

U jedinstvenoj prilici prezentatora koju zaokružuju ograničen vremenski isječak, okupljena ciljana publika i sadržaj pripremljen na željeni način, dobivamo prezentaciju kao alat za predstavljanje nove poslovne ideje, projekta ili poslovnih rezultata, a kojoj je cilj da i prezentator i sadržaj ostvare maksimum kako bi prezentacija bila mnogo više od odslušane, suhoparne priče nakon koje nema akcije. 

Sastavni (i jednako važan) dio prezentiranja je izvještavanje. Budući da kod izvještavanja (prikazivanja realnih podataka) imamo mogućnost prezentirati ih na različite načine, naglašavajući pozitivne strane i umanjujući negativne, korisno je i primijeniti različite načine prezentiranja. Ovo je od posebne važnosti ako se prezentira ponuda, nova ideja ili proizvod gdje je za njihovo pokretanje potreban optimizam i naglasak na pozitivne strane. Takoner, različitoj publici naglašavaju se različiti sadržaji – potencijalnog klijenta možda će zanimati idejno rješenje, a upravni odbor brojke.


Naslov članka: Prezentacije -moćni poslovni alat
Autor: mr.sc. Lana Škvorc

Izvor: Poslovni savjetnik br.64, str.20-21

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox