Racionalan protok informacija

16/04/2019

Iako sam naziv metode mystery shopping sadrži dosta tajnovitosti, projekt ustvari treba biti vrlo transparentan i jasan svima u lancu. Ono što ostaje tajnovito jest vrijeme i datum dolaska tajnog kupca, scenarij po kojem se on ponaša te svakako njegov identitet.


Sve ostalo mora biti poznato i vrlo jasno objašnjeno. Konkretno, svakako je dobro da uprava ima sve podatke: koje sve poslovnice/prodavaonice/objekte obilaze tajni kupci i u kojem vremenskom periodu, hoće li pitati za neku određenu akciju koja bi trebala tada biti aktualna te na koji način će to učiniti, hoće li „loviti“ točno određene djelatnik ili smjene i slično. Ono što će znati razina srednjeg managenenta jest: Period istraživanja (npr. istraživanje će biti tijekom rujna), koje sve kategorije mjerimo odnosno pratimo, koja pitanja svaka kategorija sadrži.

Za djelatnike koji će biti „predmetom“ mjerenja svakako savjetujemo da znaju da se istraživanje odnosno mjerenje provodi te da znaju koje su to kategorije koje će biti ocjenjivane (urednost i čistoća, ljubaznost,dodatna prodaja, ispitivanje potreba kupaca,…), no nije potrebno da znaju svako pojedino pitanje.

 

Autor teksta: Sanja Gomuzak

Izvor: Poslovni savjetnik br. 121_122

Ostatak teksta možete vidjeli klikom na PDF ikonu

 

Privitak: 
PrilogVeličina
PDF icon ps_121_final_low_38.pdf406.01 KB
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox