Reklama od 250.000 eura

24/01/2013
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Oglašivači koji žele da se njihova reklama vidi na Europskom prvenstvu u klizanju, koje se do 27. siječnja održava u Zagrebu, trebat će izdvojiti čak 250.000 eura.

To je cijena reklame postavljene na ogradi oko klizališta, a za marketing je zaslužna poznata svjetska agencija IMG, piše poslovni.hr

Radi se o cijeni koju određuje ISU (Svjetska klizačka federacija) i mi s time nemamo ništa. Nama su ponudili dvije bande oko klizališta po cijeni od 100.000 eura, ali takvi se ugovori sklapaju i po godinu dana ranije, izjavila je Lana Klingor, glasnogovornica EP u klizanju. Klingor dodaje kako je takva cijena opravdana jer se ipak radi o događaju koji se prati na 12 televizija diljem Europe, a natjecanje prenosi i Eurosport. Ipak, kolike su procjene gledanosti natjecanja pa samim time i vidljivosti reklama, nije znala reći.

IMG je jedna od najvećih svjetskih agencija za sportski menadžment, pa je cijena koju su odredili očito tržišna cijena za strane oglašivače jer domaći si to ne mogu priuštiti. Za usporedbu, emitiranje reklame na OWN kada je Lance Armstrong gostovao kod Oprah Winfrey, prema neslužbenim informacijama s portala AdAge, stajalo je 100.000 dolara, a gledanost je bila 3,5 milijuna ljudi. Europsko prvenstvo u klizanju ukupno će stajati oko 1,5 milijuna eura, a većinu sredstava dala je ISU, koja plaća i nagrade za prvih deset klizača u svakoj disciplini, kao i smještaj za sve klizače i suce. Partner u organizaciji prvenstva je Grad Zagreb. (HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox