Šopingholičari, počinju sniženja!

14/12/2010

Dobra vijest za sve radoholičare; domaći trgovci popustili su pred krizom i odlučili s velikim sniženjima krenuti već 26. prosinca, puno ranije nego inače, piše Večernji list. U zapadnim zemljama već dan nakon Božića tradicionalno započinju velike rasprodaje i nije neobično vidjeti kupce kako kampiraju pred trgovinama. Do ove godine, kod nas je bila praksa da prave rasprodaje gdje se popusti kreću od 50 posto ili više krenu tek iza Nove godine.

 

Rasprodaje od 26. prosinca

 

Većina trgovčkih centara već i sada mami plakatima "sniženja" no riječ je tek o simboličnim sniženjima od nekoliko posto. Ona velika, zbog kojih se isplati čekati u redovima, počinju u nedjelju 26. prosinca, piše Večernji list.

Ove godine, u oba naša centra u Splitu i Zagrebu, s rasprodajama krećemo odmah nakon Božića, rekli su u City Centru One. U Areni Centar prave rasprodaje kreću 27. prosinca.

 

I "male" trgovine žele svoj dio kolača

 

Velike popuste na zimske kolekcije ove godine ranije su odlučili staviti i "mali" trgovci. Za naše vip kupce već sada nudimo osjetan popust, a za dva tjedna postupno ćemo spuštati cijene svih kolekcija Replaya i Naturina do čak 70 posto, rekla je za Večernji list Sabina Hercigonja.

Garden Mall je odlučio probiti led pa su već sada krenuli sa sniženjima do 70 posto. Sa sniženjima do 50 posto u Westgateu kreću 17. prosinca, a od 27. prosinca kreće zimska rasprodaja koja će trajati sve do Božića.

Kako bi konkurirali trgovačkim centrima trgovine u centrima gradova produlje su radno vrijeme subotom, u Zagrebu primjerice do 20 sati, a već sada nude i popuste do 30 posto na zimske kolekcije. No, s velikim sniženjima ipak kreću od Nove godine. (J.K.)

 

 

Izvor: Večernji list, 14. prosinca 2010.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox