Što napraviti s kolegom koji voli šefovati?

18/01/2012

Na poslu ćete se susresti s različitim vrstama kolega, od onih s kojima ćete bez problema poslije posla završiti na kavi, do onih sklonih tračanju i podmetanju. Nisu rijetki ni kolege koji vole glumiti šefove, piše profitiraj.hr i donosi savjete kako se nositi s njima.

S kolegom koji voli šefovati, iako za to nema pokrića, razgovarajte i objasnite mu kako mu niste dužni polagati račune ta da je takvo njegovo ponašanje neprimjereno.  Ljudi ponekad nisu svjesni dojma koji ostavljaju i načina na koji ih okolina doživljava.

Izbjegavajte druženje s kolegama izvan posla jer je tanka granica između privatnog i poslovnog, a njeno brisanje moglo bi se negativno odraziti na radnu atmosferu.

Komunikaciju s kolegom koji šefuje dokumentirajte  jer će vam ako stvari krenu jako loše trebati dokazi. Ako je stanje neizdrživo i nijedan pristup ne pomaže, zatražite pomoć poslodavca. Smireno i argumentirano mu objasnite u čemu je problem i dajte mu do znanja kako želite svoj posao obavljati bez ometanja. (jk)

 

Izvor: www.profitiraj.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox