SUPERPRODAVAČ: Unatoč recesiji, nova znanja usvojilo više od 200 profesionalaca iz prodaje

01/12/2011

U tri dvorane paralelno su se održavala zanimljiva predavanja, a u poslijepodnevnom terminu praktične radionice, što je ukupno petnaest različitih tema. Više od 200 posjetitelja iz cijele Hrvatske, mahom prodavača, imali su priliku čuti kako i u ovim teškim vremenima ostati superprodavač.

O izazovima i problemima s kojima se najčešće danas susreće prodaje osoblje i kako na njih odgovoriti, prezentirali su: Danijel Bićanić, Davor Bilman, Mislav Galler, Dejan Fičko, Kristina Horbec, Tomislav Bekec, Mladen Jančić, Anita Dodig, Mirela Španjol Marković, Dragomir Gabrić, Kamilo Antolović, Ivana Gabrić Markovinović i Jasminka Samardžija. U sklopu konferencije održao se i okrugli stol na temu: Prodajna organizacija u Hrvatskoj – amateri ili profesionalci. Rezultate istraživanja tvrtke Heraklea, koji su pokazali da se u Hrvatskoj tek u 40% slučajeva kupcima nudi dodatni proizvod ili usluga, prokomentirali su sudionici: Saša Kolenko, član Uprave AWT-a, Saša Cvetojević, vlasnik tvrtke Insako i 'poslovni anđeo', Mislav Galler član Uprave BIPA-e, Kristina Horbecdirektorica Heraklee i Danijel Bićanić, konzultant.

 Također, osvrnuli su se na istraživanje časopisa Poslovni savjetnik i konzultantske kuće Proago na temu Superprodavač – prodajni procesi koje je pokazalo da 38% tvrtki ima uspostavljen neki sustav upravljanja kvalitetom, a svaka druga tvrtka ima definirani prodajni proces. Sudionici su se složili kako dodatni proizvod ili uslugu Hrvati nedovoljno nude, a kad se jasno postavi proces, ti isti dodatni proizvodi imaju u kratkom vremenu učinak na prodaju. Puno je prostora za unaprjeđenje prodaje, ali je potrebno da svatko krene od sebe, tj. posloži vlastite prodajne procese. 

 

RIJEČ ZAHVALE

Organizatori zahvaljuju sponzorima i partnerima konferencije Superprodavač: generalnom sponzoru Tisak d.d., zlatnim sponzorima: hotelu Dubrovnik, Promoplusu i cvjećarnici Letizija, te medijskim partnerima: Business.hr-u, Privrednom vjesniku, Progressive magazinu, portalima Meteo info, Propisi.hr, Poslovni savjetnik, Suvremena.hr, mreži radijskih postaja Totalni FM te Etargetu.

 

Tomislav Bekec, jedan od organizatora: "Moram priznati da je posjeta iznenađujuća s obzirom na današnje gospodarske uvjete, ali to govori kako smo svjesni koliko je bitno znanje i nove stvari da se pomaknemo iz ove trenutne situacije. Ovogodišnji naglasak konferencije bio je na profesionalizaciji naših prodajnih organizacija."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristina Horbec predstavila je istraživanje na temu: Super prodavač ili Super dodavač – gdje je prostor za poboljšanje prodaje: "Više smo dodavači, nego prodavači. Premalo smo proaktivni i previše ležerno pristupamo ovoj recesiji, odnosno prebacujemo krivnju na vanjske okolnosti."

 

Sudionici okruglog stola: Prodajna organizacija u Hrvatskoj – amateri ili profesionalci

S lijeva na desno: Saša Cvetojević, Kristina Horbec, Saša Kolenko, Mislav Galler, Danijel Bićanić i moderator Tomislav Bekec  
Speed networkig: jedan od predavač, Danijel Bićanić, razmjenjuje kontakte sa sudionicima

 

Davor Bilman i ove je godine održao zanimljivo predavanje na temu Prodajni proces u maloprodaji, a poslijepodne i radionicu: Uspješna prezentacija proizvoda

 

 

 

Autor: Marina Kilić

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox