U modi je kupovina kose

04/08/2011

Sve veća želja slavnih osoba za bujnom, dugom kosom potiče višemilijunsku globalnu trgovinu ljudskom kosom i potražnju za umecima od prirodne kose, objavila je stranica za internetsku prodaju Alibaba.com.

Potražnja za takvim umecima porasla je 160 posto u posljednjih godinu dana, a u salonima za uljepšavanje kažu kako sve više žena traži kosu kakvu imaju bivša članica žirija u "X Factoru" Cheryl Cole i pjevačica skupine Pussycat Dolls Nicole Schetzinger. Golem je interes za umecima. Popularnost slavnih osoba učnila je popularnijima i umetke, a svi žele kosu iz Indije - rekla je Linda Kozlowski, voditeljica odjela marketinga i razvoja na Alibaba.com.

S procijenjenih 105,9 milijuna dolara koliko se godišnje potroši na različite tipove umetaka, ne čudi nastojanje srednjih i malih britanskih poduzetnika u tome sektoru da kapitaliziraju to rastuće tržište - dodala je. Velika Britanija treći je najveći kupac prirodne kose u svijetu, nakon SAD-a i Kine. Gotovo polovica zahtjeva odnosi se na brazilsku kosu, a 29 na kosu iz Indije koja se desetljećima koristi za izradu perika. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox