U trgovačke centre stižu inteligentna kolica

09/01/2013
Foto: Poslovni savjetnik

U hrvatske prodajne centre uskoro stižu prva inteligentna kolica za kupnju. Ovaj novi proizvod nazvan je “Shop&Touch” a sastoji od zaslona osjetljivog na dodir koji služi za komunikaciju s korisnikom, te barkod čitača za jednostavno učitavanje informacija o proizvodu.

Shop&Touch se postavlja na obična kolica u prodajnim centrima, lagan je za korištenje te tako postaje idealni pomoćnik pri svakodnevnoj kupnji.

Uz „Shop&Touch“ kupnja će postati pravi užitak. Kupac će na ekranu svojih kolica moći pogledati trenutne akcijske ponude u trgovini, pronaći lokaciju svakog željenog artikla, provjeriti cijene proizvoda i još mnogo toga. Prodajni centri napokon će kupcima ponuditi jedinstveno iskustvo kupnje. Osim toga, kolica će biti izvrsno sredstvo direktnog marketinga jer će se pomoću njih upućivati osobne poruke kupcu – kazao je Miljenko Perić, direktor splitske tvrtke Husar d.o.o. koja je zaslužna za realizaciju projekta inteligentnih kolica.

Ovo inovativno rješenje omogućit će kupcima brojne pogodnosti za lakšu kupnju. Na zaslonu koji će se nalaziti na kolicima, kupac će u bilo kojem trenutku moći vidjeti gdje se nalazi na mapi prodajnog centra, kao i poziciju svakog proizvoda. Na mapi će biti prikazan i najkraći put do police sa željenim proizvodom što će kupcu omogućiti brže snalaženje po centru. Kupac će na zaslonu imati i akcijski katalog trgovine, a uz barkod čitač moguće je provjeriti cijenu, te saznati neke dodatne informacije o proizvodu koji kupujete. Što je najzanimljivije za kupce – u svakom trenutku moći će provjeriti sadržaj i ukupni iznos svoje košarice. Inteligentna kolica omogućit će i automatsku naplatu kupljenih proizvoda na blagajni, jer će kupci imati mogućnost sami skenirati sve proizvode koje kupe, te ćemo uskoro moći zaboraviti na duga čekanja u redovima.

Dva poznata prodajna lanca iz Njemačke i Velike Britanije već su prepoznala sve prednosti koje im donosi korištenje Shop&Touch inteligentnih kolica, te je planirano da se ovaj sustav postavi u njihove centre. Osim toga, kolica bi se trebala uskoro naći i u hrvatskim prodajnim centrima, poručio je Perić.

Inteligentna kolica rezultat su tehnologijsko-istraživačkog projekta „Inteligentna kolica za kupnju u prodajnim centrima“ na kojem je posljednjih godina radila ekipa hrvatskih stručnjaka iz različitih polja znanosti, a koji je djelomično financirao Hrvatski institut za tehnologiju. Projekt je završen s odličnim rezultatima, te je potpuno spreman za komercijalizaciju. (PS/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox