Učite na greškama drugih: 5 prepreka za razvoj karijere

17/01/2012

Pogreške su sastavni dio života i dobra prilika za učenje, no oni mudriji će učiti iz tuđih, ne svojih pogrešaka. Portal moj-posao.net donosi najčešće pogreške na prvom radnom mjestu i savjete kako ih izbjeći.

Nezadovoljstvo

Na poslu vas prati osjećaj nezadovoljstva, ali nije dovoljno snažan da se sami pokrenete već čekate neku svjetsku katastrofu za odlazak? Ovo je često problem na krivom poslu, koji nema veze s plaćom ili kolegama, a pri tome nezadovoljstvo ne mora biti nepodnošljivo. Za vas imamo dva savjeta: ili prihvatite svoju situaciju, ili se pokrenite i poduzmite nešto.

Šutnja je zlato

Novi zaposlenici se vole dokazivati, a pri tome često znaju biti lakomisleni i reći stvari koje bi možda bilo bolje zadržati za sebe, kao što je napadanje same misije i vizije tvrtke. Ovaj savjet zanemarite jedino ako ste potencijal za „leaderske“ pozicije.

Poštovanje šefa

Nije bitno što mislite o svom šefu, viša pozicija automatski znači da ga morate poštovati. Ako šefu prigovorite jer ste osobno ugroženi njegovim ponašanjem prema vama, pokazat ćete da se znati zauzeti za sebe, što može biti dobra stvar.

Prijatelji ili kolege

Prijatelje biramo, kolege su nam dani i ne možete im u potpunosti vjerovati ako među vama postoji suparništvo.

Poslovni plan za karijeru

Većina ljudi ne zna gdje će biti za tjedan dana, a kamoli za 5 ili 10 godina. No, zamislite kad biste poradili na planu za karijeru. Kad bi osvijestite što želite, počeli bi razvijati vještine potrebne za željeni razvoj karijere, povezivali bi se s pravim ljudima i malo-pomalo raditi na ostvarenju cilja. (jk)

 

Izvor: www.moj-posao.net

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox