Umjesto na 300 e-mail New York Timesa poslan na 8 milijuna adresa

30/12/2011

Čak oko 8 milijuna čitatelja zabunom je primilo e-mail u kojem im New York Times nudi 50 posto popusta na pretplatu, piše Novi list.

Ponuda je bila namijenjena za tristotinjak bivših pretplatnika koji su odustali od pretplate te ih je New York Times povoljnijom cijenom želio privući natrag. Riječ je o 50% popusta na 16-tjednu dostavu, a e-mail je poslan pogreškom neimenovanog djelatnika.

Ovaj događaj izazvao je buru reakcija na društvenim mrežama jer su se korisnici pobojali da iza svega stoji hakerski napad, pogotovo nakon što e NYT na svom Twitter profilu objavio: Ako ste danas dobili e-mail o otkazivanju pretplate na NYT, ignorirajte ga. Nismo ga  mi poslali.

Međutim, glasnogovornica njujorških novina Eileen Murphy  je poručila da je u pitanju bila ljudska pogreška te da hakeri nisu ugrozili sigurnost novine.

Iz New York Timesa pogreškom je poslan e-mail koji je trebao biti poslan jako malom broju pretplatnika, ali je umjesto toga poslan velikom broju osoba koje su ranije ustupile svoje e-mail adrese New York Timesu. Žao nam je zbog pogreške. Prva je poruka na Twitteru bila pogreška i ispričavamo se zbog toga, piše u priopćenju lista.

Zbog nepredviđene pogreške, New York Times je zatrpan zahtjevima za popuste. No, ipak u akciju nisu uključeni oni čitatelji koji su zabunom dobili mail. (jh)

 

 

Izvor: www.novilist.hr

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox