Upravljanje pitanjima i izazovnim situacijama u prodajnom pregovaranju

26/08/2016

U prošlom broju kroz likove životinja  (pitt- bull i konjić) predstavili smo određene tipove ljudskog ponašanja. U ovom broju donosimo nastavak.

MAJMUN I ŽABAC

To  su  tipovi  osoba  koje  koristi  svaku  priliku  da  pitaju  i  bitno  i  nebitno  te  su  pravi  kradljivci  vremena.  U  poslovnoj  praksi,  takve osobe često prepoznajemo u  likovima  managementa  niže  i  srednje  razine  koji  na  sastanke,  konferencije  i  seminare  idu  sa  svojim  velikim  šefovima  pa  se  pred njima «moraju» i dokazati – pitanjima koja se dosta često nepotrebna i irelevantna.

Pregovarač bi ovakvu «potrebu» za dokazivanjem trebao kontrolirati na način da kaže da će se na  to  pitanje  osvrnuti  na  kraju,  ako  bude  dovoljno  vremena, istovremeno  se  zahvaljujući  na  postavljeno pitanje.

BAMBI

Bambi je tip konjića koji to još nije postao u pravom smislu te riječi. Naime, to je tip osobe koji se stidi i plaši reći bilo što, smije se, pokazuje nesigurnost. Istovremeno posjeduje potencijal da se razvije u punokrvnog konjića.

(PS/Z.R.)

 

Naslov članka: Upravljanje pitanjima i izazovnim situacijama u prodajnom pregovaranju

Autor: Mladen Jančić

Izvor: Poslovni savjetnik br.117 str.20.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Privitak: 
PrilogVeličina
PDF icon ps_117_low_20.pdf122.07 KB
Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox