Zašto su strah i umor neprijatelji uspjeha?

12/10/2011

Ako prodavač želi uspjeti, mora znati kontrolirati svoje osjećaje, prije svega: strahanksioznost, iščekivanje ili živčanost. Tu pomaže iskustvo, no što ako ste tek započeli s karijerom? Kako se jedan trgovac može "bojati" sklapanja poslova, portira Ivice ili donošenja odluka?

Također, tu je i umor. Vrlo malo voditelja prodaje govori o umoru. Umor nas čini kukavicama - rekao je Vince Lombardi ili George Patton (ili možda obojica). Kod kolega koji se ne bore za posao, odustaju ili nemaju svoj stav, nemaju svoja uvjerenja i koji se predaju, uzrok je umor, a ne strah. Vjerojatno nikad niste vidjeli energičnu osobu koja se boji. Ipak, strah i energičnost mogu koegzistirati, no takva će se osoba strancu činiti smirena i pribrana.

Strast. Energija. Ove stvari uzimamo zdravo za gotovo. Često uspoređujemo prodaju sa sportom, zar ne čujemo često komentatore kako pričaju da igrač treba "prikupiti energiju" kako bi bio efektivniji? Ista se stvar može primijeniti u prodaji. Prodaja je prepuna intenzivnih, kratkih perioda visoko-energetskih aktivnosti. Čuvanje vaše energije za te ključne momente razlikuje dobrog prodavača od prosječnog prodavača. Ako nas umor čini kukavicama, vrlo je lako moguće da energija stvara junake.

 

 

Izvor: www.allbusiness.com

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox