Znakovi koji otkrivaju da vam ne gine otkaz

05/03/2012

Kako se ne bi dogodilo da vas otkaz dočeka nespremne, obratite pozornost na znakove koji govore da ste na na odlaznim vratima tvrtke ili je jednostavno vrijeme za promjenu, piše liderpress.hr.

Financijski problemi

Ako je tvrtka u problemima i nema naznaka poboljšanja financijske situacije vrijeme je da se bacite u potragu za novim poslom.  Čak ako do otpuštanje ne dođe, budite korak ispred kako bi u svakom trenutku kontrolirali situaciju.

Šef vam se sve češće obraća pisanim putem

Ako vam se šef sve češće obraća e-mailovima punima kritike, shvatite to kao znak za uzbunu. Mnogi tvrtke će prije otpuštanja tražiti pisanu dokumentaciju problema i upozorenja.

Posao vam nije nikakvo zadovoljstvo…već neko vrijeme

Ako vam posao predstavlja mučenje iz mjeseca u mjesec očito je da se ništa neće promijeniti i da morati krenuti u akciju i samipočeti pokretati stvari u svom životu.

Neprestani prigovori kolega

Ako vas kolege stalno kritiziraju jer iskačete iz okvira i ne prilagođavate se timu vrijeme je da za odluku: Hoćete li pristati na kompromis i prilagoditi se ili ćete svoju sreću potražiti negdje dalje.

Problem s poslovnim željama

Ako su vaše poslovne želje daleko od stvarnosti, bilo da se radi o vašim zaduženjima, kolegama ili šefu realno sagledajte stvari i pomirite se s činjenicom da se neke stvari ne mijenjaju. 

Šefa ne muči što razmišljate o odlasku

Ako iz tvrtke odlazi odličan zaposlenik pametan šef će se na sve moguće načine potruditi da ga zadrži, no ne i ako se radi o osrednjem. Ako je to vaš slučaj, potražite posao na kojem će vas više cijeniti.

Šef nema razumijevanja za vaše poslovne probleme

Ako šef nema razumijevanje za probleme na novom projektu ili nema razumijevanja za vaše prijedloga, jasno je što vam je činiti. Poslovne prilike za vas se neće promijeniti dok ne promijenite posao. (jk)

 

 

Izvor: www.liderpress.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox