44. Kongres Međunarodnog udruženja hidrogeologa (IAH)

Hrvatski geološki institut i Hrvatska nacionalna grupa Međunarodnog udruženja hidrogeologa. organiziraju 44. kongres pod nazivom “Groundwater Heritage and Sustainability” koji će se održati u Dubrovniku od 25. do 29. rujna.


Dubrovački hotel Palace bit će mjesto okupljanja znanstvenika i stručnjaka iz cijelog svijeta i regije gdje će nazočni u okviru osam kongresnih tema prezentirati i razmijeniti svoja najnovija znanstvena i stručna postignuća iz područja očuvanja podzemnih i površinskih voda za piće, pronalaženja i korištenja termalnih voda, očuvanja okoliša i upravljanja prirodnim resursima.

Odgovorno gospodarenje vodama zasigurno će doprinijeti razvitku našeg društva i svijesti o angažiranosti na svim relevantnim područjima, kako u znanstvenom, tako i u gospodarskom pogledu.

Kongres se održaava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar-Kitarović, UNESCO IHP - Pariz, UNESCO Hrvatska, te Ministarstva zaštite okoliša i energetike, te turističke zajednice grada Dubrovnika.

Službeno otvaranje Kongresa održat će se u danas, u ponedjeljak 25. rujna uz prisustvovanje visokih dužnosnika UNESCO-a i ostalih cijenjenih uzvanika.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox