Najviše se vjeruje Nivei

29/03/2011

Hrvatski pretplatnici časopisa Reader's Digest peti su put birali robne marke/brendove kojima najviše vjeruju kao potrošači slijedom čega je nagrade tog časopisa Trusted Brands 2011 u kategoriji 35 proizvoda i usluga dobilo 21 domaćih te 13 stranih brendova.

U istraživanju provedenom u rujnu i listopadu prošle godine od osam tisuća pretplatnika časopisa odazvalo se njih 1.200, koji su ocijenjivali oko 1.500 brendova, kazao je voditelj istraživanja Boro Vulin.

Ove godine istraživanje u Hrvatskoj prvi put od 2007., od kada se provodi, bilo je u sklopu europskog istraživanja provedenog u 16 zemalja. Napomenuvši da je i u Europi i Hrvatskoj jedan od najjuspješnijih brendova Nivea, Vulin je dodao da je taj brend po ocjeni hrvatskih pretplatnika časopisa i ove godine nagrade dobio u tri kategorije (kozmetike za lice, kosu i kožu).

Među hrvatskim proizvodima i brendovima nagrade su i najveće povjerenje potrošača većinom dobili prehrambeni proizvodi (Lino, Cedevita, Jana, vina Kutjevo, kava Franck, Dukat, Ledo, Gavrilović, Kraš i drugi), kao i Inini benzinski servis, osiguravatelj Croatia osiguranje, Zagrebačka banka, T-Mobile, T-Com, Generalturist, Plivin Maxflu i Belupov Neofen, novine 24 sata, Konzum trgovački centar i drugi.

Među automobilima najviše se vjeruje Opelu, kod kuhinjskih uređaja Gorenju, osobnih računala Hewlett Packardu, mobilnih telefona Nokiji, fotoaparata Sonyu, kreditnih kartica American Expressu, a namještaja Lesnini.

Građani vjeruju u brak... ipak

Uz ocjenjivanje brendova i europski i hrvatski pretplatnici Reader's Digesta u istraživanju su iskazivali i povjerenje institucijama i zanimanjima, pri čemu su i u Hrvatskoj i u Europi najviše glasova, dobile institucije braka (u Hrvatskoj 81 posto) i televizija i radio (58 posto).
Slijedi internet kojemu u Hrvatskoj vjeruje 54 posto ispitanika, a 53 posto 'čuvarima okoliša', u euro vjeruje njih 52 posto, u crkvu i novine po 47 posto, dok je vlada na samom dnu ljestvice, na 13. mjestu s 7 posto onih koji joj vjeruju.

Među zanimanjima najviše se i u Europi i u Hrvatskoj vjeruje vatrogascima, pilotima, medicinskim sestrama i liječnicima, a najmanje nogometašima, prodavačima automobila, turističkim agentima i političarima koji su na zadnja četiri od ukupno 20 mjesta na ljestvici. (Hina/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox