060 tarot-linije omogućavaju najveće ilegalno poslovanje u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je registrirano oko 250 telefonskih linija alternativno savjetodavnog tipa za koje se procjenjuje da svaka mjesečno uprihoduje od 100 do 700 tisuća kuna, piše tiskani dnevnik Jutarnji list. Savjeti se pružaju na temelju  tarota, astrologije, runa i ostalih "nauka". Iako siromašan hrvatski narod, za "kvalitetan" savjet spreman je izdvojiti i ono što nema.

Proročica Rada, svojim poznanicima poznatija kao Radmila Vojnović, za Jutarnji list progovorila je o mnogim ˝magičnim˝ komponentama poslovanja tvrtke Telemedia, zakupnika prostora na Novoj TV koja producira show EzoTV. Jedna od zapanjujućih magija jest da od stotinjak prijavljenih na hrvatskim ezo-linija zapravo radi od 3 do 10 tisuća ljudi. Neprijavljeni zaposlenici plaćaju se na ruke, a državni proračun je na nemalom gubitku.
Transfer Vidovitog Milana na Novu TV, zapravo je uzrokovan zabranom njegove i sličnih TV emisija u Srbiji. Proročica Rada tvrdi kako su najveća tržišta za ezoterijske usluge kršćanska Hrvatska i Brazil. Ako koga tješi Hrvatska je druga na svijetu iza vodećeg Brazila, baš kao i u nogometu. (MŠ)

 


Izvor: tiskani dnevnik Jutarnji list, izdanje 20. listoada 2010.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox