Agrokor će nas izvući iz krize... zapošljavanjem na tri mjeseca

Kako je i najavio, tako je i uradio. Koncern Agrokor je s današnjim datumom objavio natječaj za zapošljavanje 1000 radnika na period od tri mjeseca u svojim tvrtkama i to pod geslom „Radom iz krize“. Da, kao da će tromjesečni rad spasiti Hrvatsku iz krize i smanjiti nezaposlenost. Da je to tako, onda bi Hrvatska nakon svake turističke sezone izašla iz krize.

 

Tvrtke u kojima se traže radnici su Konzum, Jamnica i Belje, a natječaj je prvenstveno namijenjen mladim, nezaposlenim ljudima bez iskustva. Namjera je pružiti im iskustvo pripravnika. Agrokor traži ekonomiste, pravnike, strojare, prodavače, mesare, cvjećare, traktoriste, veterinare, vozače... dakle, ponešto za svakoga. Tako da svi mogu biti dio velike, bogate obitelji dugih prekovremenih sati i malih plaća.

Pripravnici će biti zaposleni bez ikakvih državnih subvencija, a Agrokor novac za tu akciju ima osiguran iz vlastitih izvora, piše bankamagazine.hr. Dakle, nije riječ o sredstvima koja je oslobodila Hrvatska narodna banka. Na natječaj se mogu javiti svi koji zadovoljavaju uvjete.

Član Uprave Agrokora Gordan Radin na sastanku s Vladom u ponedjeljak, izjavio je da postoji mogućnost da i nakon roka od tri mjeseca neki od njih neki ostanu u sustavu koncerna. (MJ/bankamagazine.hr)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox