Apple postao treći najveći proizvođač mobitela na svijetu

Apple je prestigao LG i ZTE te postao treći najveći proizvođač mobitela na svijetu, piše vecernji.hr

Pojavom pametnih telefona nadmetanje među proizvođačima značajno se povećalo. Apple je u godinu dana prestigao LG i ZTE te tako zauzeo treće mjesto na IDC-ovom popisu. Iako je svaki pomak značajan Apple će se dosta morati potruditi da bi sustigao Nokiju i Samsung.

Prema podatcima za cijelu 2011. Godinu Nokia drži 27 posto tržišta, Samsung 21,3 posto a Apple 6 posto. Aplleov porast od 0,3 posto bio je dovoljan da prestigne LG koji je sada na četvrtom mjestu. U četvrtom kvartalu Nokia je držala 26,6 posto tržišta, Samsung 22,8 posto, a Apple 8,7 posto. Za ovako veliki porast zaslužna je sve veća popularnost iPhonea koji je tijekom blagdana bio jedan od najprodavanijih telefona s više od 37,04 prodanih primjeraka.  Veliku ulogu igra i dostupnost Aplleovih proizvoda na velikom broju tržišta pa je tako sada iPhone 4S dostupan u više od 90 država širom svijeta.

Opadanje prodaje LG bi mogao tražiti u činjenici da je kasnio s ubacivanjem na tržište naprednih telefona, a sličnu bi sudbinu mogla dijeliti i Nokia ukoliko njihova najnovija uzdanica Lumia ne poluči veliki uspjeh. S druge strane Samsung je stabilan i na tržištu običnih i na tržištu pametnih telefona. (HT)

 

Izvor: www.vecernji.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox