Čeka nas napeta utakmica Hajduk - DORH

Zbog kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je podignulo optužnicu protiv Fredija Fiorentinija (50) i nogometnog kluba Hajduk (100), navodi se na internetskim stranicama DORH-a.

Fiorentinija se tereti da je od 1. siječnja 2005. do 30. rujna 2005. u Splitu kao direktor Hajduka isplaćivao novčane naknade igračima i športskim trenerima s kojima je klub zaključio profesionalne ugovore, na koje, protivno zakonu o porezu na dohodak, nije obračunavao i platio porez na dohodak i prirez. Time je Hajduk na štetu državnog proračuna pribavio nepripadnu dobit od 271.996 kuna, navodi se u priopćenju DORH-a koji navodi samo inicijale optuženika, a ne imenuje ni optuženi klub, već samo navodi da se radi o nogometnom klubu iz Splita.

Inače DORH je danas zatražio skidanje imuniteta HDZ-ovu zastupniku i bivšem nogometašu i čelniku Hajduka Vedranu Rožiću kako bi protiv njega pokrenulo kazneni postupak zbog navodnih malverzacija u splitskome nogometnom klubu, a mandatno-imunitetno povjerenstvo o tom će zahtjevu odlučivati sutra 14 sati, kada će se doznati za koje se kazneno djelo sumnjiči Rožića. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox