Cenzura na djelu: Uklonjena snimka Sanaderovog svjedočenja

Zbog objavljivanja snimke Sanaderovog svjedočenja na YouTubeu DORH je naložio hitnu istragu i uklonio spornu snimku s interneta.

Ujedno, putem međunarodne pravne pomoći zatražit ćemo da se utvrdi tko je snimku objavio na youtubeu, ističe se u priopćenju DORH-a. Također se napominje "kako je Ured u niz navrata, upozoravao na odredbu članka 30. stavak 2. Zakona o USKOK-u prema kojoj odredbi se bez odobrenja Ravnatelja ne smiju objaviti podaci o kaznenom progonu u predmetima iz nadležnosti USKOK-a jer je neovlašteno objavljivanje ovih podataka kazneno djelo odavanja službene tajne iz čl. 351. KZ-a."

USKOK je u priopćenju pozvao sve medije da uklone snimku jer u suprotnom čine kazneno djelo. Na taj poziv reagirala je većina medija ali Index.hr još uvijek snimku odbija ukloniti. 

U priopćenju se podsjeća, slijedom ranijih priopćenja, kako su, pored USKOK-a, "konkretni preslici i snimke iz ovog predmeta dostupni 20-rici okrivljenika i njihovim odvjetničkim timovima". S obzirom na broj dostupnih snimki objavljivanje Sanaderovog iskaza na YouTubeu prije svega je zanimljivo ako se zna da se pojavilo u posljednjem tjednu predizborne kampanje. (Hina/HT)

 


 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox