Crkva dala otkaz samohranoj majci dvoje djece

Samohrana majka koja je u zagrebačkom Domu za umirovljene svećenike posljednjih sedam godina radila kao fizioterapeut dobila je otkaz bez ikakve prethodne najave. Uputila je pismo u nadbiskupu Bozaniću, ali odgovor nije dobila, piše Večernji list.

U krugovima kaptolskih svećenika zgroženi su ovom viješću i, kako je rekla jedna časna sestra, moraju nešto poduzeti, napisati pismo nadbiskupu Bozaniću.

No, i samohrana majka je već pisala Bozaniću i pomoćnom biskupu zagrebačkom mons. Valentinu Pozaiću, ali ni jedan joj se nije udostojio odgovoriti.

Fizioterapeutkinja ne može vjerovati da je samo tako dobila otkaz. Njezin suprug je u zatvoru, ali ne zna je li to uzrok jer je to odmah rekla ravnatelju Doma mons. Jurju Jerneiću.  Kaže kako je dobila i nešto otpremnine, ali se sve dogodilo ekspresno.

Nepotrebno radno mjesto?

Iz Kaptola su kazali kako je njezino radno mjesto jednostavno otkazano, ali mnogi korisnici fizioterapije ne slažu se s time te tvrde da je u Domu za umirovljene svećenike upravo to neophodno. Prema neslužbenom saznanju Večernjeg lista usluga fizioterapije će i dalje postojati, ali će ju obavljati ''vanjski suradnici''.

Samohrana majka ne želi otkriti svoj identitet zbog straha da će je na sve moguće načine pokušati ocrniti, a kako tvrdi, ona je samo savjesno obavljala svoj posao.  (jh)

 

 

Izvor: Večernji list, 2. prosinca 2011.
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox