Da nije tužno bilo bi smiješno: Potkradan i HDZ-ov crni fond?

Istražitelji USKOK-a suočeni su sa četiri različite verzije priče o primopredaji novca iz HDZ – ova crnog fonda. Kad se na kraju sve zbroji i oduzme, ispada da je na putu do HDZ-a Petar Đukan, tadašnji direktor Instituta IGH ''izgubio'' oko 3 milijuna kuna, piše Jutarnji list.

Branka Pavošević ispričala je istražiteljima da je, među ostalim, u prostorijama HDZ-a iz ruku Petra Đukana, tadašnjeg direktora IGH i člana Nadzornog odbora Dalekovoda, primila 990.000 kuna u gotovini. Prema njezinu iskazu, primopredaji je svjedočio HDZ-ovac Mario Zubović, koji joj je pomogao izbrojati novac.

Petar Đukan ima drugu verziju priče. On tvrdi da ga je Luka Miličić, suvlasnik Dalekovoda, zamolio da u HDZ odnese paket, za koji mu nije rekao što se u njemu nalazi. Đukan je zaključio da je unutra novac, a prema težini i obliku je procijenio da je unutra najmanje 500.000 kuna.

Treći sudionik tih događaja Ratko Maček ima i treću priču. Njegova verzija u najvećoj se mjeri podudara s onom Branke Pavošević. Dakle, on tvrdi kako je tijekom predsjedničke kampanje 2005. sreo Đukana, pokazao mu gdje je ured Branke Pavošević, ali ništa drugo o toj primopredaji ne zna. i tvrdi da nikad prije toga nije sreo Đukana ili s njim razgovarao.

Gdje je nestalo 3,010.000 kuna!?

Luka Miličić dodatno je zakomplicirao cijelu priču. On je, naime, priznao da je Đukanu dao novac, ali ne spomenuti iznos od 990.000 kuna, već mnogo, mnogo više. Miličić tvrdi da je u paketu bilo 4 milijuna kuna.

Nerazjašnjeno ostaje gdje je onda nestalo 3, 010.000 kuna!? Odgovore na ta pitanja, po svemu sudeći, znaju Miličić i Đukan, a zanimljivo bi bilo i čuti kako je to Đukan po obliku i težini vrećice procijenio da se radi o više od 500.000 kuna. (jh)

 

 

Izvor: Jutarnji list, 21. prosinca 2011.
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox