Gredelj: Ako Bajić ne počne raditi, neka podnese ostavku

Odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj ocijenio je da Državno odvjetništvo RH i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić snose veliku odgovornost zbog objave djela tajnog iskaza USKOK-u bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera na You Tubu.

Ako Bajić odmah ne počne raditi i ne osigura efikasnu istragu u svojoj kući, a i izvan nje, onda bi bio red da podnese ostavku, izjavio je odvjetnik Gredelj, nakon što su večeras mediji prenijeli dio Sanaderova tajnog iskaza koji je prije četiri dana na You Tubeu postavio korisnik pod imenom "RemetinecLIVE". Smatra da je nezanemariva percepcija javnosti, naročito posljednjih dana, po kojoj se državne institucije zlorabe u dnevno političke svrhe, što je za njega nedopustvo.

Državno odvjetništvo i glavni državni odvjetnik snose veliku odgovornost za objavu tajnog iskaza a ta se odgovornost temelji na činjenici izostanka pravodobne, odlučne i efikasne istrage od prvih slučajeva curenja tajnih informacija, rekao je HDZ-ov odvjetnik.

Odavanje službene tajne

Drži da je Mladen Bajić morao istražiti sve potencijalne počinitelje kaznenog djela odavanja službne tajne, a to su po njegovim riječima, sudionici postupka protiv Sanadera, odvjetnički timovi, okrivljenici, suci, te zamjenici glavnog državnog odvjetnika i činovnici DORH-a. Činjenica što se na prvi pogled taj posao čini složenim ne oslobađa DORH od obaveze da taj posao obavi, rekao je Gredelj.

Dodao je kako je zgrožen izjavom u medijima da DORH-u objava tajnog iskaza ne škodi. Ako je to stav DORH-a, što ne mogu vjerovati, onda moram pitati znaju li oni koji su tu izjavu dali u javnost koji je i čiji je to interes koji bi DORH trebao štiti, upitao je Gredelj. Smatra da objava tajnog iskaza može utjecati na izborni rezultat HDZ-a. (Hina/jk)

 

 

Foto: Antonio Bronic/Pixsell

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox