HNB za konobare i kuhare potrošio 8,6 milijuna kuna

Hrvatska narodna banka je preko otvorenih natječaja ugovorila poslove u vrijednosti 149 milijuna kuna, a izravnom pogodbom 93 milijuna kuna, piše Jutarnji list

Hrvatska narodna banka prema podacima udruge Vjetrenjača na javnim natječajima potrošila je 140 milijuna kuna, a od toga je ugovoreno poslova u vrijednosti 93 milijuna kuna direktnom pogodbom, odnosno pregovaračkim postupkom bez prethodne objave i sklapanjem ugovora o javnim uslugama iz dodataka II B ugovora. Takva vrsta ugovora omogućava naručitelju da direktno dodijeli poslove koje obuhvaćaju hotelske, obrazovne, pravne, zaštitarske i istražiteljske usluge, te usluge prijevoza - isplaćeno je 36 milijuna kuna, a 57 milijuna kuna podijeljeno je bez prethodne objave.

Najveći iznos zauzima kredit od jedne austrijske banke od 40 milijuna kuna, a većina poslova dodijeljena je IT tvrtkama za održavanje računalnih sustava. Na jednom natječaju izravnom pogodbom ugovoren je posao s tvrtkom Adria Gastro vrijedan čak 8,6 milijuna kuna, a obuhvaća poslove najma ugostiteljskih radnika za potrebe djelatnika HNB-a. Uz 11 ugostiteljskih djelatnika koji su stalno zaposleni u HNB-u očito postoji potreba i za unajmljivanjem. HNB je u protekle dvije godine na usluge turističke agencije Obzor potrošio 3,5 milijuna kuna.

Na zaštitarske usluge potrošili su 10,3 milijuna kuna, a posao je dobila tvrtka AKD zaštita. Posao održavanja vodovoda i kanalizacije na otvorenom natječaju dobila je tvrtka Termorad, a zanimljivo je da su vrijednost radova od 418.528 kuna pogodili u lipu. Za usluge čišćenja ureda HNB je potrošio 6,3 milijuna kuna, a posao je na otvorenom natječaju dobila tvrtka Dina d.o.o. (Hina/HT)

 

Izvor: Jutarnji list, 1. prosinca 2011.
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox