Htio milijun eura: Zbog ucjene Čermaka uhićen poznati pisac

Saša Radović, pisac i aktivist koji je sudjelovao u organizaciji prosvjeda "Stegnite vi svoj remen, bando lopovska" uhićen je zbog ucjene generala i poduzetnika Ivana Čermaka od kojega je tražio milijun eura, doznaje se od izvora bliskog zagrebačkoj policiji.

U pozivu na konferenciju navedeno je da će se izvijestiti o dva kriminalistička istraživanja, jedno obuhvaća nekoliko razbojništava na štetu novčarskih institucija, a drugo ucjenu.

U MUP-u i zagrebačkoj policiji za sada nisu željeli ništa otkriti, objasnivši da će na konferenciji pojedinosti objaviti načelnik Sektora zagrebačke kriminalističke policije Marko Mikulić.

Mediji pišu da je Saša Radović uhićen u rijeci jer je posljednja dva mjeseca ucjenjivao Čermaka, pokušavši od njega iznuditi milijun eura. Čermak je navodno odmah sve prijavio policiji koja je uhitila Radovića.

Riječ je o aktivistu i piscu te jednom od sudionika i organizatora prosvjeda "Stegnite vi svoj remen, bando lopovska" na kojima su se prozivali ratni profiteri i kriminalci. (Hina/jk)

 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox