Izabrao Forbes: Jastrebarsko - grad koji pokreće Hrvatsku

Hrvatsko izdanje svjetski priznatog poslovnog časopisa Forbes u svibanjskom izdanju za 2012. godinu, uvrstilo je grad Jastrebarsko na listu dvadeset gradova koji pokreću Hrvatsku, priopćeno je iz ureda gradonačelnika Jastrebarskog

Dobra prometna povezanost, povoljan geostrateški položaj, izvrstan potencijal za vinski i seoski turizam, dvostruko niža stopa nezaposlenosti od hrvatskog prosjeka, strategija privlačenja stranih investicija te uspješnost u povlačenju sredstava iz pretpristupnih fondova Europske unije ključni su čimbenici prema kojima je Jaski pripalo mjesto među dvadeset gradova pokretača Hrvatske.

Gradska uprava odlučna je u namjeri da učini Jastrebarsko privlačnim gradom kako za život, tako i za poslovne subjekte koji žele investirati u razne grane gospodarstva, primarno putem poduzetničke zone, drvne industrije i agroturizma. Mjesto u dvadeset gradova koji pokreću Hrvatsku predstavlja priliku i motiv da nastavimo sa Strategijom razvoja našeg grada na način da koristimo sve prirodne potencijale koje imamo kako bi osigurali kvalitetu života putem energetski učinkovitih projekata uz zadovoljenje visokih ekoloških standarda, koji će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta. Intencija nam je ostati u ovako “visokom društvu” i sljedeće godine uz još bolje rezultate, izjavio je gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović.

Nakon što je u ožujku prestižni ekonomski list Financial times proglasio Grad Jastrebarsko jednim od deset europskih gradova budućnosti Južne Europe prema uspješnosti u provođenju strategije privlačenja stranih investicija te tako preporučio ulagačima da usmjere svoje nove projekte prema Jaski, Forbesovo priznanje još jedan je pokazatelj da je Jastrebarsko na dobrom putu da postane poželjna destinacija. (ps/jk)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox